Økosamfund spirer og gror

Der er grøde i økosamfundsbevægelsen. Nye fællesskaber spirer frem over det hele. LØS (Landssammenslutningen af Økologiske Samfund) har kendskab til ikke færre end ni nye samfund på vej, og forventer at der er endnu flere, der venter på at titte op af mulden.

Der er ifølge foreningens hjemmeside i dag 28 økosamfund der er medlem af foreningen og så en række på vej. De spænder fra mindre bosætninger omkring nedlagte gårde (5-20 enheder), over større økologiske landsbyer (10-400 enheder med mere eller mindre tilknyttet erhverv), til fællesskaber omkring et spirituelt center (10-40 enheder).

Visionen bag de økologiske minisamfund er at være med til at gøre kloden mere bæredygtig ved selv at leve mere bæredygtig økologisk, socialt og spirituelt. Læs mere her.

Det er ikke nogen nem proces at starte et nyt mini-samfund op fra bunden hvor en række mennesker skal bygge en helt ny hverdag op, men hvor de hver især har forskellig tilgang og forventninger. Netop der forhold søger Landsforeningen i deres seneste medlemsblad at give gode råd til.

Skriv en kommentar