Latinamerikas største fælleshave brødføder 800 familier

Manguinhos-kvarteret i Rio de Janeiro var engang et forurenet og farligt område, men takket være fællesskabets indsats er området nu en blomstrende køkkenhave, der brødføder 800 familier i byen.

Der er tale om et område der svarer til størrelsen af fire fodboldbaner. Samfundet ”haven” er en af de største i Latinamerika. Haveinitiativet, der kaldes Hortas Cariocas,  blev lanceret i 2006 og beskæftiger snesevis af lokale landarbejdere, mens de leverer nærende og økonomisk overkommelig mad til lokale beboere. Selvom Manguinhos-haven er den største, har Hortas Cariocas startet 40 lignende mindre haver omkring Rio de Janeiro. Haven hjælper også med at forhindre oversvømmelser og jordskred, som regionen er udsat for.

Inflation er et alvorligt problem i Brasilien, hvilket gør pålidelige friske fødevarer endnu vigtigere for familier med lav indkomst. Fremover planlægger arrangørerne at fortsætte med at udvide og placere flere fælleshaver i nødstedte kvarterer rundt om i byen.

Læs mere her.