Historisk sejr for Ecuadors natur

Ecuadors højesteret har afgjort, at planer om at grave efter metal i en beskyttet regnskov krænker naturens rettigheder – en skelsættende beslutning beskrevet som en “historisk sejr” for jorden. 

Los Cedros regnskov i den nordøstlige del af landet er et arnested for biodiversitet, hjemsted for edderkoppeaber, sjældne orkideer og hundredvis af fuglearter. Det rummer også forekomster af kobber og guld, som Ecuadors nationale mineselskab – Enami EP – havde fået tilladelse til at udvinde. 

Disse tilladelser bliver nu tilbagekaldt, efter at Ecuadors forfatningsdomstol afgjorde, at minedrift i reservatet ville krænke naturens rettigheder, som blev nedfældet i landets forfatning i 2008 – en verdensnyhed idet det er første gang at denne lov er blevet afprøvet juridisk. 

“Dette er en historisk sejr til fordel for naturen,” sagde Natalia Greene fra Global Alliance for the Rights of Nature .. “Dette skaber en stor juridisk præcedens for at fortsætte med andre truede beskyttede skove. Naturen har vundet en hidtil uset kamp.”

Kilde: PositiveNews

Læs også “Indfødte vinder kamp for regnskoven efter flere årtiers kamp.