De Forenede Arabiske emirater stopper filmcensur

I generationer nu har De Forenede Arabiske Emirater censureret følsomme scener fra filmværk, der anses for at være stødende over for traditionelle islamiske følsomheder. Dette inkluderer alle scener, der involverer nøgenhed, homoseksualitet, sex eller andet indhold, der anses for at være upassende. 

Tingene er dog ved at ændre sig. Sidste søndag erklærede De Forenede Arabiske Emirater, at de ikke længere vil censurere film udgivet i biografer , og i stedet vil det introducere en ny alderskategori på 21+ for seere.

Tiltaget er beregnet til at styrke landets identitet som et liberalt knudepunkt, der skal tiltrække forskellige udlændinge. Lige nu er udlændinge allerede betydeligt flere end de lokale, og de islamiske love og traditioner, der styrer nationen, har forårsaget gnidninger for mange og er en afskrækkende virkning på turisme . Læs mere her.