De gør status på borgerløn

Netmediet Zetland gør status på borgerløn hvor de inddrager en række erfaringer fra en række lande. Der er ikke nogen entydig konklusion da forskningsgrundlaget stadig er for snævert. Ikke desto mindre viser de mange mindre og uafhængige forsøg, hvor man giver mennesker en sikkerhed for overlevelse, at det er esn skrøne at hvis man er garanteret overlevelsesløn så mister man motivationen for at arbejde og bare vil se TV, drikke bajere og miste initiativet. Tværtimod viser det sig at folk bruger pengene på at få betalt gammel gæld, få ordnet tænderne og på at blive opkvalificeret sig. Eneste ulempe der viste sig i et forsøg der stoppede var at skilsmisseraten steg når basisøkonomien var på plads. Måske var det pengene der gjorde at kvinderne blev i ægteskabet. Lyt til den spændende status over et fænomen som det yderste højre og yderste venstre er enige om bør fremmes. Lyt her.