De gendanner koralrev

I I mange år har det været en drøm at kunne genplante verdens tabte koralrev. Nu åbner et gennembrud vejen for, at koraller kan dyrkes langt hurtigere på land og plantes ud i havet i stor skala.mange år har det været en drøm at kunne genplante verdens tabte koralrev.

I de seneste 30 år er halvdelen af de koraller, der tidligere levede i verdenshavene, døde. Det skyldes blandt andet forurening, fiskeri og ukontrolleret turisme og i nogle tilfælde er korallerne ligefrem blevet gravet op af havet for at blive brændt til kalk. I de senere år er en endnu større trussel mod korallerne dukket op i form af klimaforandringerne, der gør vandet i havene for varmt for de sarte koraller. Hvis klimaforandringerne ikke bremses, forventer forskerne, at 90 procent af verdens koraller vil være døde inden 2050.

Nu åbner et gennembrud vejen for, at koraller kan dyrkes langt hurtigere på land og plantes ud i havet i stor skala. Det drejer sig om virksomheden Coral Vita, der er verdens første kommercielle koralfarm. Coral Vita blev oprettet i 2019 af de to venner Gator Halpern og Sam Teicher, der mødtes på Yale School of Forestry and Environmental Studies. De oprettede deres koralfarm i byen Freeport på øen Grand Bahama, øst for Florida. Her dyrker de i dag 24 forskellige arter af koraller.

Læs mere her.