Tendens i Storbritanien: Biler designes ud af byen

Det er anerkendelsen af de mange for tidlige dødsfald, den faldende sundhed og den øgede fedtetendens der er årsag til at ikke kun Birmingham, men også andre britiske byer som Brighton og York nu for alvor lukker af for biler.

Det ses som en del af en voksende national og global bevægelse for at designe private køretøjer ud af byområder. Der er tale om en U-vending, som planlæggere udfører for at forskønne offentlige områder, reducere CO2 og tackle luftforurening, der er faldet siden corona-pandemien tvang os alle til lockdown, men typisk er forbundet med omkring 30.000 for tidlige dødsfald årligt i Storbritannien. Læs mere her.

En kommentar til “Tendens i Storbritanien: Biler designes ud af byen”

  1. Nuvel. Det er ikke særlig svært.

    Man træffer en beslutning i byrådet om at lukke indfaldsvejene til byen. Man laver det naturligvis smart, så man lukker dér hvor man kan omdirigere trafikken tilbage ud igen, så man ikke ender med biler i en blindgyde. Det er let overalt at finde sådanne steder.

    Man sætter eksempelvis på en almindelig 6 meter bred vej, 5 stk. pæle i, på tværs af vejene, en i hver rabat, en i midten og så to i midten mellem rabat og midten. I grøfter og på side-rabatter og fortove og cykelstier, sætter man også lige et par pæle sådan at ingen biler kan komme forbi.

    Og så lader man ellers naturen gå sin gang. Budene og så videre skal nok finde ud af at få sig arrangerede. Man behøver ikke at regulere dette.

    Forinden dette, etablerer man i hundredvis eller tusindvis af cykel-bude med Christiania-cykler eller større endnu.

Der er lukket for kommentarer.