Pakistans 10 mia store træplantningsprojekt skrider planmæssigt frem

Kritikere trak på smilebåndet da Pakistan iværksatte Ten Billion Tree Tsunami-projektet i 2018 i håbet om at plante 10 milliarder træer inden 2028. Men her ved udgangen af 2021 er man angiveligt rigtig fint på vej, sideløbende med et af man kører et af verdens største restaureringsprojekter for mangrovetræer.

Resultaterne viser sig bl.a. efter massiv udplantning i området langs floden i Dera hvor både dyreliv og fugle vendt tilbage til området.

Overlevelsesprocenten for de udplantede træer er på 90% ved langt de fleste udplantninger.

Der er med Premierminister Imran Khans ord lagt en langsigtet strategi der skal sikre at de 10 mia plantede træer frem mod 2028 skal  gøre Pakistan til en global pioner inden for skovgenopretning ved at kombinere samfundsdeltagelse, grøn jobskabelse og stærkt politisk engagement.

På baggrund af landet dedikerede indsats for skovplantningen vil Pakistan være vært for årets miljødag den 5. juni 2022. Læs mere her.

Inspiration: ActualNews