Hamburg har nu åbnet for digitale, energibesparende sporvogne

Det tyske jernbaneselskab Deutsche Bahn (DB) samarbejdede med Siemens om at lancere det digitalt automatiserede tog og håber, at det vil tjene som “et plan for digitalisering af skinnerne i Tyskland, Europa og verden,” erklærede Siemens CEO Roland Busch ved sporvognens premiere. .

 Ifølge DB vil digital kontrol give togene mulighed for at køre med kortere intervaller, øge energieffektiviteten og reducere driftsomkostningerne.

Projektet kombinerer to driftssystemer, den automatiske togdrift (ATO) og det europæiske togkontrolsystem (ETCS), som begge kan eftermonteres på eksisterende tog og spor. I overgangsfasen, hvor ikke alle spor er udstyret med automationsteknologi, giver disse systemer mulighed for, at en chauffør manuelt kan betjene tog, hvis deres rute kræver det. Alt andet som start, acceleration, deceleration, stop og rangering vil blive automatiseret.

Læs mere her.