Elektronikken har fået længere levetid

Den 16. oktober var international reparationsdag. Dagen  markerer et godt år for reparation. Folk ordner flere ting og holder deres ting længere. Det gælder f.eks. vores telefoners gennemsnitlige levetid: Da den første IPhone kom i 2007, beholdt amerikanerne deres mobiltelefoner i gennemsnit kun 18,7 måneder . Nu holder de dem i gennemsnit 40 måneder . 

Når du reparerer din telefon i stedet for at købe en ny, får du mest ud af de giftige kemikalier og enorme mængder energi, der kræves for at lave den. Fremstilling af en telefon producerer så meget CO2 som 34 års forbrug af telefonen.

Og selvom ansvarlig elektronikgenbrug er bedre end at smide din telefon i skraldespanden, er det ikke en magisk løsning: 18 metaller i telefoner har genanvelsesevne på under 25% . Det er bare ikke godt nok. Læs mere her.