170.000 træer skal dæmpe følgerne af hedebølge

Den større risiko for hedebølger er et væsentligt argument for at bystyret i Paris planlægger at plante 170.000 træer inden for bygrænsen. Som de siger: ”Hvad vil vi med gader, hvor vi ikke kan være i en hedebølge fordi vi opbevarer køretøjer, der står stille 90% af tiden”.

“Plant hvor det er muligt” er credoet for borgmesteren, hvis “træplan” skal stemmes i kommunalbestyrelsen fra 12. til 14. oktober. Det gælder også for den store del af arealerne som er ejet af private. I den forbindelse er oprettet et træcharter for private ejere, som bystyret ønsker de vil underskrive inden  udgangen af ​​året. Chartret indeholder omkring ti forpligtelser som beskyttelse eller udvikling af træarv .

Som de siger: Træet er vores bedste allierede over for global opvarmning, det kan køle byen op til 4 grader.” Læs mere her.