Læderstræde 20: Den grønne omstilling skal accelereres

Danmark har fået et nyt samlingspunkt for grøn omstilling. Navnet er Læderstræde 20. Det ligger i det indre København. Under ét tag har vi tænketanke, NGO’er, forskere og fonde, der alle arbejder for at skabe ny viden og øge engagementet i den grønne omstilling.

Behovet for at accelerere den grønne omstilling har aldrig været større, det samme gælder erkendelsen af, at der skal handles nu. Det er baggrunden for etableringen af et nyt grønt kontorfællesskab i København, hvor syv organisationer har en fælles vision om at styrke viden, dialog og handling.

”Når Danmark skal omstille sig i det tempo, der er behov for, skal vi blive meget bedre til at samarbejde på tværs for at bringe den rigtige viden og de bedste løsninger i spil. I Læderstræde 20 samles nu en række organisationer med et fælles mål om skabe et mere bæredygtigt samfund,” siger Connie Hedegaard, der er formand for KR Foundation og CONCITO.

”Organisationerne har forskellige tilgange – nogen arbejder med viden, nogen med folkeligt engagement, nogen fokuserer på Danmark, mens andre også arbejder internationalt. Håbet er, at vi sammen bliver stærkere, og at Læderstræde 20 bliver et kraftcenter og en god sparrings- og samarbejdspartner for beslutningstagere og andre grønne organisationer i hele Danmark,” siger hun.

Husets beboere tæller bl.a. CONCITO, Plastic Change, Tænketanken Hav, Center for Applied Ecological Thinking, Haver til Maver, DeltagerDanmark og KR Foundation – i alt ca. 70 medarbejdere. Alle organisationer, der arbejder med at skabe ny viden om og engagement i den grønne omstilling.

Det grønne bofællesskab er etableret på baggrund af en bevilling på 320 millioner til en række af organisationerne,  og alle husets i Læderstræde 20 er støttet af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN.

I løbet af efteråret afholdes en række åbne events med fokus på organisationers indsatsområder.

Har du spørgsmål, kan du kontakte direktør Christian Ibsen ci@concito.dk mobil: 25 44 12 47