Kasserede solceller får nyt liv og hjælper millioner

En overset niche i energibranchen holder højteknologisk affald inde i kredsløbet og hjælper med at sikre millioner af mennesker pålidelig elektricitet. 

I flere udviklingslande vender husejere, landmænd og virksomheder sig mod billige, brugte solceller for at udfylde strømgab efterladt af regeringer og forsyningsselskaber. For at imødekomme den efterspørgsel kommer virksomheder lige fra individuelle sælgere på Facebook Marketplace til specialiserede mæglere til at handle. Tidligere i denne måned annoncerede Marubeni Corp., et af Japans største handelshuse, at det er at etablere et blockchain-baseret marked for sådanne paneler. 

Tilsammen vil disse virksomheder sandsynligvis spille en afgørende rolle i at bringe vedvarende energi til verdens nye markeder-og holde højteknologisk affald ude af skraldespanden.

F.eks. er det i Syrien sådan at brugte solpaneler er så nemme og relativt billige i forhold til fossile brændsler,  at selv flygtninge prioriterer dem over andre skattede ejendele. Læs mere her.

Læs også denne artikel fra Verdens bedste Nyheder.

Kilde: ActualNews