Stine Bosse: EU-kvotesystemet er genialt

CO2-kvotesystemet er en genistreg. Intet mindre. Det er de allermest udledningstunge virksomheder, der er med i systemet i dag og priserne for at forurene stiger. Sådan siger Stine Bosse formand for Europabevægelsen.

Før nytår lå prisen på 180 kroner, mens den i dag ligger på over 400 kroner. Flere analytikere spår, at prisen kan ryge endnu højere op. Det giver i øvrigt milliardindtægter til den danske stat, som vi igen kan bruge på grøn omstilling.

Erhvervslivet både kan og vil tage ansvar. Gør vi det mere profitabelt at vælge grønt, kan vi i endnu større omfang bruge den usynlige hånd til klimaets fordel. Der er ingen tvivl om, at klimaforandringerne er vores suverænt største udfordring.

perspektiverne i EU-kvotesystemet får for lidt opmærksomhed, siger hun. Læs mere her.