Søgræs hjælper med at restaurere havet

Ligesom vi på land skal plante maser af træer, så skal vi i havet plante masser af søgræs.

Da Karen McGlathery plejede at svømme i kystnære bugter ved Virginia’s Eastern Shore, ville vandet hurtigt blive grumset og brunt, da sediment hvirvlede rundt om hende. Nu, 25 år senere, for så vidt hun kan svømme, forbliver vandet klart. Sedimentet er forankret på plads af frodige grønne græsmarker, der vrimler med fisk, kammuslinger og krebsdyr. “Det er ligesom denne smukke undervandsprærie,” siger McGlathery. “Det er bare smukt.” 

McGlathery, professor i miljøvidenskab ved University of Virginia, er en del af et team, der driver det største restaureringsprojekt for søgræs i verden i disse kystnære bugter – og en af ​​de mest succesrige. Læs mere her.

Danmarks Naturfredningsforening kæmper i Danmark kampen for et mere bæredygtigt hav. Bl. a. ved den landsdækkende aktion “Hop i Havet” den 22. august.