Indfødte hjælpes med digitalt at fortælle deres historie

Nu tager indfødte og oprindelige folk sagen i egne hænder og fortæller deres egen historie. De bruger online platforme som TikTok og Instagram til at bekæmpe de nedværdigende og stødende ideer, der er blevet cirkuleret om oprindelig identitet i generationer.

Det sker på online-galleriet  Indigenous Photograph . Webstedet startede i 2018 som en database med indfødte visuelle historiefortællere fra hele Amerika. Det  fungerer som en platform for indfødte fotografer og fortællinger der fremviser deres distinkte arbejde og perspektiver

Webstedet er udvidet til ikke kun at omfatte stemmer fra Amerika, men er forvandlet til et konstant voksende globalt samfund af fotografer og visuelle historiefortællere, der håber at bringe balance i den måde, historier fortælles om indfødte over hele verden. Læs mere her.