Fødevarer vil i 2022 blive certificeret efter deres klimaaftryk m.v.

Fra 2022 skal mad og drikkevarer i Europa have miljø-certificeringer. Et nyt ”trafiklyssystem”, der giver fødevareprodukter en samlet vurdering. Miljøresultaterne på forsiden af ​​pakken skal testes i Storbritannien fra september med henblik på at rulle dem ud over Europa i 2022. 

Produkter inklusive kød, mælk og grøntsager klassificeres efter deres kulstofemissioner, biodiversitetspåvirkning og vandforbrug fra gård til supermarked. Resultater vil være baseret på et produkts individuelle kvaliteter snarere end en generel vurdering for en fødevaretype.

Mærkaterne vil ligne de klistermærker, som producenterne allerede har brugt til at vise saltindholdet, sukker, fedt og kalorieindhold i fødevarer. Produkter får en rating på A * til G samt en rød, gul eller grøn farve. Læs mere her.