Den ny tids mand bryder frem

Det er ikke bare kvinderne der skal kæmpe for en ny plads i samfundet. Det er også mændene og det er den nye mand der er baggrunden for mandelejren Mand21, der blev afholdt første gang i år med 140 deltagere.

Som en af deltagerne siger: ”Hvor kvinderne dengang kæmpede mod nogle strukturer i samfundet, slås mændene i dag med dem selv”.

”Vi er ikke ude i samfundet og konkurrere om, hvem der kører i den hurtigste Porsche, eller hvem der kan fyre de bedste vittigheder af.”

Her er der andre og mere dybe temaer som at fortælle andre om sin skilsmisse, om følelserne i forbindelse med sin fars død eller om sin ungdom, hvor han gerne ville have været i seng med nogle flere piger. Læs mere her.

En kommentar til “Den ny tids mand bryder frem”

 1. Ja, macho-manden har været på retur i vel omkring 50 års tid nu, så man skulle tro at hvis hans tilbagetog har foregået i normalt gang-tempo, må han vel være tilbage omkring Cromagnon-manden, Neanderthaleren, og andre kølle-svingere.

  I stedet for at gå Carl-Mar Møller’s vej, med nøgen-mudderbade på åbne marker, og indviklen sig i andres udvikling, og kurser hvor man som mand skal lade som om man finder sin indre kvinde og den slags gode fantasier, har det været mit ret så simple udgangspunkt at der ikke er noget kvindeligt i at have følelser og heller ikke noget maskulint i at svinge køller.

  Det er vel blot sådan at vi som mennesker er en del af en langt større livskultur med de mere end omkring 7 millioner andre arter på jordkloden rangerende fra virus, over bakterier, nematoder, planter, vanddyr, landdyr osv. – hvor mennesket blot er én, ret så falleret art.

  Derfor er det vel også som sådan lidt kunstigt, når mænd – som det stadig sker – tager kunstige maver på for at “være med og føle graviditet”, istedet for blot at være sig selv. Det virker på mig som om mænd i et forsøg på at følge med de lige så sindsforvirrede og ofte halv-voldelige feminister kører rundt i det at være sig selv som en forvirret person kører en pind rundt i mudder.

  Der afholdes kurser (som i artiklen i Information) på kaserner (Alene det at afholde et mandekursus om at finde sig selv, på et tidligere kaserne-område må da mane til eftertanke!) om at finde sig selv som mand. Og dog, alligevel, så er man – både som mand og kvinde – med sig selv 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Der er faktisk ingen andre der er så meget til stede – som sig selv – som personen selv :-)…

  Det ville i mine lidt måske forsimplede logik være mere betimeligt, om vi gik mere simpelt til værks: At være hvor man er, og respondere i forhold dertil. Og så lære almindelig sund reflektion, og tage sig tiden til at reflektere i stedet for at misbruge livet foran fjerneren.

  Det er mit lidt simple verdensbillede at hvis vi alle – både mænd og kvinder – smed det der elendige fjernsyn ud (!) – ja forestil dig det – og i stedet brugte tiden på at tænke os lidt om omkring hvad vi gør, og høre med vore omgivelser, om det vi gør fungerer godt for de andre vi er sammen med – så kunne vi alene derfra undgå at skulle på mudderbad med Carl-Mar – og vi ville ikke få alle de der helt forskruede sindsbilleder serveret på TV-skærmen med forudkalkulerede effekter der skal give solidt indtryk på Amygdalia, sådan at vi ender med at købe flere Gøl-Pølser, cykelstativer, eller opvaskebørster.

  Derfor er det også mit indtryk at det er forskruet i sig selv at tage på sådanne camp’s, med det formål at finde sig selv som mand. Fordi – det er direkte tilgængeligt – forudsat at du – som mand – sætter dig for at interagere med dig selv og dine umiddelbare omgivelser.

  Det er mit indtryk at enhver – både kvinde og mand – kan finde sig selv særdeles solidt og godt, ved at tage sig tiden sammen med de mennesker der er i den umiddelbare omgivelse og begynde at interagere med dem omkring hvordan alle de ting vi går og gør og laver rent faktisk virker på hinanden, og så tage konsekvenserne heraf med det formål at stræbe imod en mere kærlig, nærværende og rar måde at leve med hinanden på – altså – ikke kun menneskene – men også menneskene integreret i den natur vi findes og eksisterer i.

  For at dette kan lade sig gøre, må man væbne sig med et umådeholdent stort bæger fuld af integritet. Uden dette kan man ikke komme til at hverken lære om sig selv eller andre – og man kan slet ikke gøre noget godt ved det.

  Der er mangt og meget mere at sige om dette, men – flere mandelejre og kvindelejre og muddebade – den tror jeg ikke på.

Der er lukket for kommentarer.