Produktion af bitcoin er et klimaproblem men …

Vi har et problem med at den stadig mere udbredte digitale valuta bitcoin er enorm energikrævende. Vi har et problem med at kul, især i Kina, er alt for billig og at bitcoin især produceres der. Kan de to problemer ende med at blive en løsning? Ja, det bør det kunne siger de i denne artikel fra Zetland, der sætter fokus på de indledende øvelser til at bruge bitcoin-produktionen til at finansiere omlægning til mere vedvarende energi. Det skal bl.a. ske ved at sikre aftagning af energi når vindmøller producerer, men hvor der er ingen eller ringe afsætning for det. Læs, lyt og bliv klogere.

En kommentar til “Produktion af bitcoin er et klimaproblem men …”

  1. Bitcoin er en ulykke. Man kan lave digitale mønter uden den dyre proces. Men det betyder at mønterne ikke mere er anonyme. Alt det der privateri har medført at bitcoin og lignende mønter anvendes til storstilet international kriminalitet helt oppe i over 100 milliarder USD Per år. Der er ingen grund til alt dette privateri. Det eneste man skal sørge for er almindelig normal bankhemmelighed som vi alle er vant til. Og set kan enhver public coin (offentlig mønt) tilbyde.
    Derfor er der ingen som helst vægtig grund til hemmelige mønter andet end en storstilet interesse i hvidvaskning af sorte penge, og storkriminalitet på internationalt niveau.
    Enhver anvendelse af bitcoins til noget som helst formål fremmer den enorme spekulation i den der fandens mønt og bidrager til at støtte kriminalitet.
    Som altid er det ikke møntens og teknologiens skyld. Det er helt afgjort menneskenes skyld. Det er dog ligesom med våben og A-bomber – hvis de ikke er der så kan de ikke misbruges. Og tilsvarende hvis vi holder op med at bruge bitcoins så falder korthuset til jorden som den cancer-befængte samfunds-pestbyld som det vitterligt er.

Der er lukket for kommentarer.