Ny undersøgelse: danskerne er vilde med lokal bæredygtighed og vil også godt selv bidrage

Over to tredjedele af den danske befolkning kender til deres kommunes arbejde med bæredygtighed, 45 % ønsker at deltage i bæredygtighedstiltag i kommunen, og mere end hver tredje er villig til at betale mere i skat for bæredygtighed. Derfor kan kommunerne med fordel skrue op for indsatsen. En ny undersøgelse fra KMD Analyse kaster lys på danskernes kendskab og holdninger til kommunernes arbejde med bæredygtighed. Læs mere her.

En kommentar til “Ny undersøgelse: danskerne er vilde med lokal bæredygtighed og vil også godt selv bidrage”

 1. Dwt er IKKE deltagelse at “kommunen skruer op for skatten”.

  Egen deltagelse har i den grad at gøre med at tage den vedvarende energi ned, SELV, på egne bygninger, eget tag, i egen have, på eget rækværk, egen balkon, i det hele taget netop DELTAGE AKTIVT SELV MED EGEN POSITIV AKTION og ikke som vi danskere netop har for dårlig vane, at betale aflad, afbigt, og få andre til det.

  Der ligger i netop denne her sag om at tage egen aktion et meget stort og vigtigt resultat.

  Regeringen og Danske energiselskaber er igang med nu at få hele landet med på den der famøse tanke om Power To X. Centraliseret enwrgi-generering, senest de der energi-øer.

  Truslen hænger som et damokles-sværd over Dansken: ENTEN makker du ret og siger ja til vore centraliserede løsninger eller også så truer vi sig med at du ikke får nogen energi. Strømmen i stikkontakten forsvinder. Du står.tilbage med ingenting. Stenalder. Ruin.

  Vi trues også med at det hele er så kompliceret at her må eksperterne igen til. Uden dem kan du selvfølgelig ikke tappe energi direkte fra solen selv om du har lige så meget sol udendørs som alle andre. Næææh du skal hente det fra 200 kvadratkilometer af solcelle parker som så skal opsættes og hvor strømmen så skal distribueres og da det ikke mere er 20 kvadratmeter på dit hustag som du selv let kan vaske engang imellem så næææh du, parkerne skal nu pludselig vedligeholdes og det koster jo også peber.

  Dansken er blevet viklet ind i et sindrigt svikmøllesystem af historier der hver for sig da er sande javist, men der er andre sandheder der ville være mere rigtige for både dansken og andre lande, nemlig at vi KAN hente energien ned, selv. Vi KAN selv vedligeholde solpaneler og vindmøller. Der ER eksisterende solkoncentratorer til husholdningsbrug som kan anvendes til at lave varme med. Denne varme kan både varme et Stenlager, genopvarme dit jordvarmsystem, eller ved større effekter drive en turbine, som kan lave strøm enten i dit eget hus, i jeres ejendomsblok, eller villakvarter eller industriområde.

  De foreslåede løsninger fra regeringen og Danske energiselskaber kan da virke, bevares, men mens det lovsynges som Power To X og som løsning til elbiler er det langt fra den bedste løsning, fordi du, der sidder her og læser disse linier, ender i lommerne på storkapitalen, på Siemens-Gamesa, på Vestas, på energi selskaberne. Hvis du/I sætter løsninger op på egen grund eller på fælles grund svarer det til de kooperative løsninger som dansken har tradition for at etablere. De har bygget et Danmark over mere end 200 år som har været baseret på fællesskab, fælles eje, fælles vedligeholdelse – vi har dette system i vore vandværker. Bønder ejer fælles redskaber som de så deles om, og en del af energiselskaberne er andelsselskaber også.

  Men mærk mine ord! Dansken er ved at blive taget ved næsen af de store selskaber. Der skal ikke meget forestillingsevne til at se sammenhængen mellem skyhøje direktør lønninger (i et dansk andelsselskab Gud hjælpe mig for elektricitet!!) i millionklassen, og korrupte “dealings” med store turbine fabrikanter. Hvis du ikke kan se sammenhængen så tænk over hvad bestyrelsen som godkendte denne løn har tænkt? Tænk på tykkelsen af de brune kuverter der skifter hænder udenfor Danmark, før, imens, og efter aftalerne falder på plads? Nu er det jo godt at vi bakker op omkring Bit Coin og andre anonyme pengeformer sådan at man ikke behøver brune konvolutter, møder under motorvejsbroer, – nu kan man blot overføre…

  Siemens har jo før blevet taget med bukserne helt nede, i storstilede Euro-milliard-korruptions-skandaler, husker I historien om tog-salg fra Siemens?

  Derfor, skal vi være vågne og påpasselige og selv undersøge hvordan vi selv kan deltage med fælles hænder og vore hjerters muskelkraft i opsætning af vor fremtidige energi, fordi, det er det eneste der kommer til at virke, langsigtet.

Der er lukket for kommentarer.