Markant flere seniorfællesskaber

Hvor skal du bo, efter børnene er flyttet, og pensionen er begyndt? Er det på landet eller inde i byen? I et hus eller lejlighed? Nu popper der en helt anden mulighed op: Seniorbofælleskab.

Efterspørgslen på de såkaldte seniorbofælleskaber stiger kraftigt – og med god grund. Det viser sig nemlig, at ældre, som bor i seniorbofælleskaber, trives rigtig godt. Og der bliver bygget flere og flere af dem.

”Der er rigtig stor efterspørgsel efter de her boliger. Folk står i lang kø for at komme ind. Og det viser sig, at folk, som bor i seniorbofællesskaber, trives rigtig godt. Det står i stor kontrast til resten af den ældre befolkning, som har langt lavere trivsel og voksende ensomhed,” siger Stig Hessellund, som er projektleder hos Realdania og arbejder med at øge udbuddet af seniorbofælleskaber. Læs mere her.