Ganske mange producerer allerede nu plantebaserede fødevarer i Danmark

Omstillingen af dansk landbrug til, i langt større grad, at producere plantebaserede fødevarer, er allerede i fuld gang. Et af de relevante temaer er produktion af en dansk udgave af det meget proteinrige quinoa. Det sker f.eks. ved direkte produktion af økologisk quinoa, hvor 16 landmænd på Lolland-Falster producerer. Andre steder produceres hvidmelet gåsefod som er en dansk variant der er beslægtet med quinoa.

Nævnes skal det også at der er en virksomhed, Organic Plant Protein, der har til opgave at støtte og styrke den vigtige overgang til en mere plantebaseret og bæredygtig diæt gennem udvikling og produktion af økologiske plantebaserede proteinprodukter af høj kvalitet.

Alt falder det fint i tråd med fødevareministerens udmelding på området.