Træer i byen har overraskende store positive effekter

Plantning af træer er en måde at opbygge samfund på og styrke fordele for menneskers og miljøets sundhed.

Et bytræ har en større værdi end et træ ude i naturen,” siger Mark McPherson, grundlægger og direktør for et Seattle nonprofit, kaldet City Forest Credits. I en stadig mere urbaniset verden er byer trods alt ”der hvor folk bor og trækker vejret”.

Træer – og især bytræer – giver enorme fordele. Til at begynde med har de ansvaret for at producere ilt og fjerne CO2 og andre forurenende stoffer fra luften. Byskove i USA fjerner anslået 75.000 tons luftforurening om året . De reducerer virkningen af ​​faldende regn og tilskynder vandet til at trænge ned i jorden, hvilket reducerer oversvømmelse og erosion samt forhindrer forurening i at komme ind i vandveje . Og skyggen, de giver absorberer varme og frigiver vanddamp, der afkøler den omgivende luft. US Forest Service vurderer, at træer reducerer det nødvendige energiforbrug til at køle hjem i USA med mere end 7%.

Senest har forskere fundet ud af, at skove holder de globale temperaturer op til en halv grad køligere på grund af den måde, de fysisk ændrer luften og vandet omkring dem. Hidtil har forskningen mest fokuseret på skovenes kulstoflagringspotentiale. 

Læs mere her.