En social og bæredygtig virksomhed der betaler tilbage til lokalsamfundet

Vi har brug for at der en lysende og opmuntrende initiativer der viser vejen. Sådan er det også i Zambia.

Tag for eksempel Tribal Textiles . Den zambiske sociale virksomhed ligger i udkanten af ​​landets frodige South Luangwa National Park, og ud over at skabe miljøvenlige og etisk udformede tekstiler fokuserer virksomheden også på at give tilbage til lokalsamfundet.

Nu i sit 30. år er virksomheden en af ​​de største arbejdsgivere i det fjerne område. Ud over at levere bæredygtig lokal beskæftigelse geninvesterer den også en procentdel af sit overskud i lokalsamfundet og bevarelsesinitiativer.

Fem procent af hvert Tribal Textiles-køb geninvesteres i lokalsamfundet såvel som i bevarelsesinitiativer, der hjælper med at reducere antallet af krybskytteri og skovrydning i den vilde naturregion.

Tribal Textiles laver tekstilvarer til hjemmet på sit værksted i Zambia og sender dem derefter til kunder og distributører, hvor en del af forsendelsesomkostningerne er dedikeret til at støtte børnene på et lokalt børnehjem.

Fra pudebetræk og duge til ansigtsmasker og forklæder, producerer virksomheden en række håndlavede boligindretningsartikler og tilbehør af lokalt og bæredygtigt fremskaffede materialer. Under pandemien har virksomheden bidraget til at holde sit samfund sikkert ved at levere 35.000 håndsyede masker til lokale beboere. Læs mere her.