Den første 100% reparationsegnede computer

 Så er den her. Computeren hvor delene kan skiftes ud og som er let at reparere. Det er den San Francisco-baserede startup Framework ,der står bag designet, hvor de fleste af komponenterne let kan fjernes og udskiftes, hvis det er nødvendigt. For eksempel, mens de fleste bærbare computere kræver et helt nyt øvre låg, hvis du knækker skærmen, tilbyder Framework stykke-for-stykke udskiftning af dele som skærm, webcam og ydre skal. Det har også QR-koder på alle komponenter, der fører ejere til en vejledning til udskiftning af delen. 

Framework estimerer, at mens de fleste bærbare computere er designet til at vare tre til fem år, har denne en estimeret levetid på det dobbelte. Når brugere vil opgradere funktioner på deres bærbare computere, kan de fjerne og udskifte dem og derefter sælge den gamle komponent på Framework’s virtuelle markedsplads. Derudover er den bærbare computer fremstillet af 50 procent genanvendt aluminium og i gennemsnit 30 procent genbrugsplast. 

Laptoppen forventes at ramme markedet for køb i denne sommer. Læs mere her.