Pandemi – Bhutan eksempel til opmuntring

Bare 11 dage efter, at Kina først rapporterede en mystisk luftvejssygdom til WHO, udarbejdede Bhutan sin nationale beredskabs- og reaktionsplan og begyndte at screene rejsende for åndedrætsbesvær og feber. Da landet opdagede sit første tilfælde af covid-19 i begyndelsen af ​​marts, gennemførte de en imponerende sporingsprocedure og iværksatte karantæne for enhver potentiel kontakt.

Bhutan var også et af de første lande, der lukkede offentlige samlingssteder som skoler, restauranter og biografer. Det indførte en obligatorisk karantæne for alle, der potentielt blev udsat for virussen, og opmuntrede til fleksibel arbejdstid med kompensation til dem, der måtte gå glip af arbejde på grund af sygdom eller potentiel eksponering. Da de indså, at den anbefalede 14-dages karantæne for rejsende efterlod en risiko på 11 procent for, at nogen stadig var i virusets inkubationsperiode, forlængede de deres karantænelængde til 21 dage. De leverede gratis hotelophold til karantæneramte og ydede endda psykologisk rådgivning til dem i isolation. 

Da det blev klart, at pandemien ikke ville ende i løbet af få måneder, initierede landet deres ” Our Gyenkhu , eller” Our Responsibility “-program, som rekrutterede offentlige personer til at tale for folkesundhedsforanstaltninger og hæve borgernes kampgejst. Selvom landet gennemførte strenge landsdækkende lockdowns, når sager opstod, imødekom de også ulejligheden ved at levere mad, medicin og andet væsentligt til sårbare familier og dem over 60 år.  

Det er let at argumentere for, at Bhutans størrelse (den har en befolkning på 763.000 mennesker) gjorde det lettere at indføre nationale sikkerhedsforanstaltninger, men landets prioritering af sundhed, sikkerhed og lykke er langt mere indflydelsesrige i dens succes end dens størrelse. 

Bhutan baserer meget af sin politik ikke på BNP, men på Gross National Happiness Index, og dets ledere afspejler disse værdier for menneskelig velvære. Premierminister Lotay Tshering, en højt respekteret læge, tilbragte det meste af pandemien med at fortsætte med at udføre kritiske operationer og sove på sit kontor for at undgå at potentielt udsætte sin familie for virussen.  Læs mere her.