Forretning som en platform for det gode

Mange virksomheder kalder sig grønne og klimavenlige, men er de certificerede til at leve op til en international standard?

Det er de når de er godkendt som en B-corp virksomhed (B står for benefit og Corp samarbejde). Det er ikke nemt at blive godkendt. Virksomheden skal gennemgås fra A til Z lige fra beskrivelse af forretningsmodel og ledelsespolitik, diversitet i medarbejderstab, barselsregler og dokumentation af strømforbrug, frugtordning og affaldshåndtering (243 spørgsmål i alt). Når først man er anerkendt har man en styrke i forhold til kunderne og man er tilknyttet et netværk der styrker virksomheden.

Der er lige nu på verdensplan 3821 virksomheder med heraf 22 danske. Blandt de danske tæller Merkurbank, cykelgenbrugsvirksomheden Baisikeli. Man skal som B-Corp virksomhed re-cirtificeres hver 3. år. Læs mere her.