Kinesisk fastfood-kæde går vegansk

Den store kinesiske fastfood-kæde, Dicos, der har 500 afdelinger i Kina rykker nu for alvor med plantebaserede ingredienser i deres burgere. Her er ingen dikkedarer. Bestiller du f.eks. en morgenmadsandwich, får man automatisk en plantebaseret æg (baseret på mungbønner).

Overgangen til plantekost er ikke sket  gradvist. I et hug erstattede Dicos syv forskellige menupunkter med plantebaserede versioner i alle deres 500 afdelinger.

De har dog ikke fjernet kød fuldstændig. Der er muligheder for kombination, hvor kød også indgår. De appellerer til flexitarier, der er glade for at spise plantebaserede fødevarer, men ikke nødvendigvis ønsker at skære kød helt væk. 

Deres mungbønnebaserede Just Egg, udleder 93 procent mindre CO2 og bruger 98 procent mindre vand end kyllingeæg. Læs mere her.