Elbilen kan lades på fem minutter

Nu kan genopladning af elbiler potentielt tage nogenlunde samme tid som at fylde brændstof på benzin- eller dieselbilen.

Det nye litium-ion-batteri er blevet udviklet af det israelske firma StoreDot og fremstilles af Eve Energy i Kina på standardproduktionslinjer….

I stedet for grafit bruger StoreDot en type nanopartikler, som hurtigere og lettere kan sørge for, at ionerne kan ledes i litium-ion-batterier. Ifølge firmaet vil prisen på batteriet være den samme som på nuværende batterier.

– Fem minutters opladning af litium-ion-batterier blev anset for umuligt. Men vi frigiver ikke en laboratorieprototype, vi frigiver tekniske prøver fra en masseproduktionslinje. Det viser, at det er muligt, og at det er kommercielt klar, siger Doron Myersdorf, adm. direktør i StoreDot, til The Guardian. Læs mere her.

Der går 4-5 år før det er gældende i Danmark. Her om det samme i artikel fra dr.dk.