“Vi kan suge CO2 ud af luften, når vi har gjort alt det andet”

Der findes allerede i dag store CO2-støvsugere i f.eks. Norge, Canada, Schweiz og USA, der suger CO2 ud af luften og enten lagrer den eller genanvender den – f.eks. i gartnerier og vandværker. Det er et værktøj som vi har i baghånden når vi har gjort alt muligt andet for at begrænse udslippet af CO2. Sådan siger Philip Fosbøl, der på DTU arbejder med teknologien.

Vi må ikke bruge CCS (Carbon Capture and Storage) som undskyldning for ikke at plante alle de træer vi kan komme afsted med. Det er et redskab vi har i værktøjskassen. Lyt til denne interessante podcast fra Information.

Læs her om verdens største CO2-fanger på Island.

Se også artiklen her om hvordan forskere fra  National Institute of Standards and Technology (NIST) har fundet en metode til at neutralisere CO2 ved lave temperaturer.

Virksomheden Hypergiant opfundet en algebaseret bioreaktor der kan opsuge 400 gange hvad træer kan. Læs mere her.

På det canadiske university of Waterloo forsker de i hvordan CO2 kan omdannes til pulver som er nemmere at håndtere end luft. Se her.