Konstruktive nyheder skal modvirke handlingslammelse

Bettina Wolgast og Mikkel Hougaard Sørensen fra VedvarendeEnergis frivilliggruppe har sat sig for at afdække hvad der skal til for at undgå handlingslammelsen når vi møder de mange negative historier.

Det er der kommet en lille film ud af idet de har talt med lektor i vi på Aarhus Universitet, Hans Knoop, om positiv psykologi, og journalist og forfatter, Karen Lumholt, om konstruktiv journalistik. De siger bl.a. at formidlingen skal være dækkende – ikke kun skræmmende. Politisk journalistik skal være som dækning af fodbold. Man skal fortælle om det hårde arbejde, men man skal altså også fortælle når holdet scorer. Der er masser af konstruktive og opmuntrende historier derude, som de bl.a. s´fortæller. Se videoen her.

Læs også denne hyldest til P1-programmet Public Service.