Elbusserne breder sig

Albertslund, Glostrup, Lyngby-Taarbæk og Næstved er sammen med Movia nu også på vej med elbusser. I alt 13 buslinjer, som kører med 4 mio. kunder årligt, lægges om til el fra 2022. Borgerne i de fire kommuner kan derfor se frem til renere luft og mindre støj i gadebilledet.

Albertslund, Glostrup, Lyngby-Taarbæk og Næstved kommuner har besluttet at omstille dele af de fire kommuners busdrift til el. Det betyder, at yderligere 34 af Movias busser vil køre på el fra 2022. Det sker, efter de fire kommuner har valgt at udnytte en option på grønnere transport i Movias A19 udbud. Alle fire kommuner har valgt den grønne, klimavenlige vej og får dermed elbusser på gaden allerede fra 2022. Senest besluttede Ballerup, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre og København i fællesskab, også i udbud A19, at linje 1A, 10 og 164, som kører på tværs af kommunegrænserne, alle fremover skal køre på el. Læs mere her.