Positive takter med bølgeenergi

Udnyttelse af energien fra havbølger til produktion af vedvarende energi har været på dagsordenen for forskere i energisamfundet i nogle år. Det har hidtil været meget begrænset, hvad der har været af kommerciel succes.

Det kan snart ændre sig takket være et par virksomheder, der endnu en gang forsøger at gøre bølgeenerrgi til en kommerciel virkelighed. Et af dem der arbejder seriøst er et selskab, kaldet Ocean Wave Technology, som med succes drevet en massiv bølgedrevet generator siden begyndelsen af ​​2019 og det giver optimisme for den nystartede industri.

Branchen er langsomt ved at blive klar over, at der er en rigtig god markedsmulighed omkring denne vedvarende energiform, og flere virksomheder begynder såkedes at teste deres teknologier.

Det færdige selskab AW-Energy forbereder sig for eksempel på at prøve sin bølgeenergiapparat, kaldet WaveRoller , i starten af 2021. Andre virksomheder planlægger også at følge trop, herunder Sveriges CorPower Ocean , som håber at have bølgeenergiteknologi i gang inden 2024. Læs mere her.