Livsmål: Jeg vil forære 8 mia væk

For de fleste af os, der ikke er milliardærer, er det altid forvirrende, at sådanne velhavende mennesker kan sidde på gigantiske summer uden at donere en anstændig del af det for at hjælpe med at forbedre verden.

Men så er der Chuck Feeney.

Feeney er irsk-amerikaner, der tjente milliarder fra et toldfrit shoppingimperium. Han er ikke din typiske milliardær. Faktisk levede han en bemærkelsesværdig sparsom livsstil uden at have en bil eller et hjem og kun et par sko. Han var også kendt for kun at flyve i økonomiklasse, selv når medlemmer af hans familie og kolleger ville rejse i business class på det samme fly.

For omkring 38 år siden gjorde Feeney det til sit livsmål at give væk al sin formue på 8 milliarder dollars, mens han stadig lever. Hurtigt frem til i dag, og Feeney har nået sit mål i en alder af 89. Atlantic Philanthropies, det fundament, han i  hemmelighed oprettede i 1982 og overførte næsten al sin rigdom til, er endelig løbet tør for penge. Læs mere her.