Katastrofeområde i Irak blev en naturbevaringssucces

I 2001 sagde flere naturvenner at det vil være umuligt at genetagblere vådområderne ved Eufrat og Tigris i det konfliktramte Irak. Området havde under Sadam Hussein lidt under mange års dræning. På det tidspunkt var vådområderne kun på 7 pct. af deres oprindelige størrelse, ifølge en rapport fra FNs Miljøagentur.

Efter den amerikanske invasion i Irak i 2003 blev mange af de dæmninger og dræningsarbejder, der blev oprettet af Saddam, demonteret under den nydannede administration. Efter 17 år vender dyrelivet nu tilbage, og livet for dem, der kalder vådområderne for deres hjem, er begyndt at blive bedre.

Azzam Alwash, grundlæggeren og administrerende direktøren for Nature Iraq , en lokal NGO, har stået i spidsen for genopretningen af ​​Irak’s marsk. ”Hvis du ser billeder af marskmarkerne, efter at de var blevet drænet og sammenligner det med, hvordan de ser ud nu – denne mærkelige, frodige vandverden midt i ørkenen – kan du ikke undgå at blive forbløffet over, hvor vidunderlig og robust naturen er. ” Læs mere her.