Kæmpeanlæg skal producere flydende bæredygtige drivmidler

Kæmpeanlæg i Storkøbenhavn skal producere 250.000 ton flydende bæredygtige brændstoffer.I et nyt partnerskab går en række store danske virksomheder sammen om at udvikle et konkret produktionsanlæg til fremstilling af bæredygtige brændstoffer. Fuldt udbygget vil det spare atmosfæren for 850.000 ton CO2 årligt.

Anlægget skal omdanne el til brint via elektrolyse og dermed kunne forsyne busser fra Movia og tunge lastbiler fra DSV Panalpina med brint, A.P.Møller-Mærsk vil kunne få mehanol til deres skibe og fly i Københavns Lufthavn vil kunne forsynes med bæredygtigt jetfuel.Første etape skal, som nævnt, bestå af et 10 MW-anlæg, der skal producere brint til busser og lastbiler. Anden etape skal stå klar i 2027 og bestå af et 250 MW-anlæg, som forventes at blive forsynet med strøm fra en havmøllepark ud for Bornholm. Her skal der produceres brint, som kombineres med CO2, som er opsamlet fra punktkilder i København. Målet er at fremstille metanol til søtransport og jetfuel, såkaldt e-kerosin, til lufttransportsektoren. Læs mere her og her.

Læs her mere om de teknologiske sejre vedr. katalysatorer, der kan dele vand i brint og ilt