Elbilen er – selv når vi regner produktion med – mest klimarigtig til individuel transport

Der har verseret påstande om at når vi tager produktionen af elbilen – incl. batteriet – med så er der ikke en nævneværdig forskel mellem fossilbiler og elbiler. Det er der konkluderer nye studier ifølge Science Alert. De henviser til  Florian Knobloch, som er ph.d. i miljøvidenskab ved Radboud University i Holland som har stået i spidsen for et omfattende studie. Den samlede bæredygtighed hænger dog sammen med elproduktionen fastslår forskeren og henviser til at i et kulland som Polen gælder forholdet ikke.  Læs mere her.

En kommentar til “Elbilen er – selv når vi regner produktion med – mest klimarigtig til individuel transport”

  1. Jeg synes, der mangler noget i regnskabet. Batterier bruger en hel del relativt sjældne mineraler og metaller. Der er næsten 1½ milliard køretøjer på kloden. Hvor mange jordkloder skal bruges til at fremstille så mange batterier? Hvis menneskene absolut vil have egne køretøjer, så bør der forskes i fremstilling af brint – det ville også klare problemet med overskydende energi fra fx vindmøller. Men der mangler i den grad forskning og industriel udvikling på dette felt – gad vide hvorfor?

Der er lukket for kommentarer.