Orkanen blev et wake up call og øboerne lagde stilen helt om

Orkanen Maria der bl.a. huserede den caribiske ø Dominica og ødelagde 90% af øens infrastruktur og gjorde en stor del af øens befolkning hjemløse. Dette var et wake-up call for øen, der huser ca. 70.000 indbyggere, idet øens befolkning besluttede at øen skulle være verdens første klimastabile nation, som er i stand til at blomstre trods en ny æra af storme, der forværres af klimaændringerne.

Det betyder ikke kun at de opfører bygninger, der kan modstå orkanforhold, men også at de skaber en mangfoldig økonomi. Dette indebærer bl.a. en turistsektor, der tiltrækker flere avancerede forbrugere og et landbrugssystem, der dyrker en række forskellige frugter og grøntsager i stedet for at eksportere bananer.

En anden komponent i Dominicas plan om at blive klimasikret involverer forbud mod plast og opmuntring til hjemmekompstering. Læs mere her.