Greenpeace: Folkeligt pres virker

Greenpeace omtaler seks eksempler på at folkeligt pres virker:

1 Miljøminister Lea Wermelin har bedt Sundhedsstyrelsen tage stilling til, om hollandske undersøgelser, der viser, at det kan være sundhedsskadeligt at bo tæt på svinefabrikker, bør give anledning til at genvurdere risikoen for naboer til danske svinefabrikker.  

2 Tusinder af mennesker som bidrog økonomisk, da Amazonas brændte i sommer. Derfor kunne aktivister arbejde på højtryk for at beskytte skoven og de oprindelige folks rettigheder

3 Efter to årtiers arbejde har et skovområde i Rusland på størrelse med Fyn modtaget fuld beskyttelse. Det sker efter pres ikke mindst fra den russiske afdeling af Greenpeace.

4 14 storbyer forpligtede sig under borgmestrenes C40-møde i København til at sænke klimaaftrykket fra maden og dermed servere mindre kød..  

5 Europa-Parlamentet har bakket op om en ny beskyttelse af bier og forhindret et forsøg på at opretholde forældede retningslinjer for, hvordan man vurderer farerne ved pesticider.  

6 Den svenske regering har nægtet det private gasfirma, Swedegas, tilladelse til at udvide sine aktiviteter i Göteborg. Grunden: klimaet! Det åbner op for flere fremtidige afslag til sort energi baseret på klimaspørgsmål.  

Læs mere om Greenpeaces arbejde her.