I Californien etablerer de en offentlig bank, der tager pengene hjem fra Wall street

I Californien er regeringen med guvernør Gavin Newsome i spidsen trætte af at offentlige penge bruges til at investere i Wall Street, snarere end lokale samfund. Nogle af disse investeringer inkluderer fossil brændstofindustri, private fængsler, immigrationscentre med mere. For at få mere retfærdighed i økonomien siger nogle aktivister, at svaret er offentlig bankvirksomhed.  Dette har den Californiens regering i september tilsluttet sig. Efter en overgangperiode vil der blive etableret en offentlig bank, der har regeringens penge og inkluderer socialt ansvar,

antikorruptionsklausuler, gennemsigtighed og en bestyrelse, der inkluderer fagfolk i samfundsudvikling, og forbud mod retailsteder og at konkurrere med samfundsbanker og kreditforeninger. Kort sagt kunne offentlige banker tage skatteydernes penge tilbage fra Wall Street og geninvestere dem i samfund. Læs mere her.