2 kommentarer til “Genbrugsplast kan erstatte asfalt som vejbelægning”

 1. Kære Knud

  Mange tak for de positive nyheder.
  Industrien gør hvad den kan for at blive mere bæredygtig, men engang imellem møder man decideret kapitalisme i forklædning, eller også ved de simpelthen ikke bedre.
  Der er absolut intet galt med plastik, faktisk er det et af de bedste materialer vi mennesker producerer. Årsager er den, at plastik kan genbruges 100% til ny plastik. Problemet er ikke plastik, men menneskets forvaltning af plastik. Plastik skal genbruges hurtigt og ikke have lov at ligge i naturen. Genbrug af plastik er en cyklus, lidt som naturen selv, og gør vi det er der ikke noget problem. Det forurener ikke og binder tilmed olien så den ikke bruges som fossilt brændstof. Det kan bruges igen og igen og igen.
  Begynder man derimod at blande plastik med andre materialer, har man skabt et kompositmateriale, som ikke kan genbruges, eller meget svært genbruges. Og er det tilmed en vejbelægning, der skal ligge i naturen i mange år, så har vi skabt en mikroplastmaskine, og jeg kan ikke forudsige konsekvenserne af dette. Men det bliver jo også først mine børnebørn, der ikke har drikkevand, så hvorfor bekymre sig om det, når nu det er billigere end standard asfalt. 😉
  jeg vil gerne slutte af med et løsningsforslag: lad plastik forblive plastik. Genbrug alt. Og lad olien blive i jorden. Ja, det bliver rigtig rigtig dyrt, men er det vigtigt?

 2. Kære anonyme læser
  Tak for dine konstruktive bemærkninger. Jeg indrømmer at du kommer med betragtninger om frygten for mikroplast og vejmateriale, som jeg ikke tænkte på da jeg blev begejstret for vej-genbruget.
  Knud Anker

Der er lukket for kommentarer.