PlusByg: Det skulle egentlig kasseres, men nu får det nyt liv

Det som borgerne vil af med og kører til genbrugspladsen skal ikke nødvendigvis neddeles eller brændes. Det kunne være, det kunne genbruges. Sådan er holdningen hos AffaldPlus i Næstved som gennem flere år har haft en meget bevidst politik med at tjekke om ikke det, andre har kasseret, kunne få et nyt liv – i deres egen genbrugsbutik. Nu gælder det så også byggeaffald. Den 13. april slog de dørene op til et genbrugsbyggemarked.

PlusByg kommer til at sælge meget mere end blot byggematerialer. Til billige penge er det fx muligt også at købe større møbler, værktøj, hus- og haveartikler samt VVS-udstyr. Har man problemer med at få fragtet sit køb hjem, er det muligt mod betaling at bestille levering.
Som et led i at bevare så mange ressourcer som muligt, er der indenfor i PlusByg etableret et lille værksted, hvor medarbejderne sætter ting i stand, så de kan få nyt liv i PlusButikkerne eller PlusByg.

Salget i PlusByg er med til at bevare ressourcer og samtidig mindske omkostningerne til affaldsbehandling og skåne miljøet for fremstilling af helt nye materialer. Når PlusByg genererer overskud, indgår det i den daglige drift af genbrugspladserne. De genbrugte genstandes værdi kommer dermed hele affaldsfællesskabet til gode og er med til at holde affaldsgebyrerne i ro. På den måde kommer overskuddet tilbage til borgerne. Herudover giver PlusByg arbejds- og praktikpladser. Læs mere her.