Ecodesign – en god EU-historie

Ecodesign er i følge EU-parlamentariker Christel Schaldemose en upåagtet succes. Siden det blev besluttet i 2005 har Ecodesign sat sine spor f.eks. ved gradvis at skrue ned for elektroniske og elektriske produkters energiforbrug. Et eksempel er en støvsuger der før måtte bruge 2000 w nu i dag højst må være på 900 w, og i kraft af design suger mindst lige så godt som de gamle støvsugere. Ecodesign er en væsentlig årsag til at EU i 2020 vil have sænket sit energiforbrug med 20%. Næste skridt med Ecodesign er at

få produkterne til at holde længere og gøre dem nemmere at reparere. En af de ting Schaldemose har fokus på at mærke f.eks. køleskabe, frysere, vaskemaskiner med forventet levetid og indrette afgiften efter hvor meget CO2 de har udledt i produktionen. Læs mere om den dedikerede EU-politikers arbejde og ideer her.