De lavede “Frit Lejde” for elektronik – og det væltede ind med gemt elektronik

På Fyn lavede TV2-Fyn i slutningen af november – sammen med Syddansk Universitet – en “Frit lejde” aktion. Her kunne fynboere indlevere det elektronik som de bare havde liggende derhjemme, men som de ikke havde afleveret til elektronik-skrot. Der kom 1600 elektriske og elektroniske produkter ind. 8 ud af ti kunne repareres. Aktionen havde til formål at sætte fokus på vores brug og smid væk kultur – og har vakt opmærksomhed i Bruxelles, hvor Christel Schaldemose (S) bl.a. vil stille krav om at reservedele til elektronik ikke skal købes via produceten, men kan – som – vi kender det fra bilbranchen – være brugt. Se sammendrag fra kompagnen her. 

En kommentar til “De lavede “Frit Lejde” for elektronik – og det væltede ind med gemt elektronik”

  1. Jeg ved ikke hvor smart det er at lave en kampagne for genanvendelse, evt. rep. af elektronik, når det stort set er umuligt at finde en reperatør der vil se på det/de produkter man har.
    I en lille by som Odense er der ikke mange, om nogen, der gider se på en fladskærm der periodevis “pixler” – det er køb og smid væk!

Der er lukket for kommentarer.