Blockchain kan hjælpe til større gennemsigtighed

Bitcoin (digital møntenehed) er meget udskældt for tiden, idet der er fokus på dets muligheder for kriminalitet og spekulation. Den teknologi – blockchain – der ligger bag, skal man imidlertid ikke smide ud med badevandet. Den har store potentialer vedr. f.eks. fødevaresikkerhed og i verifikation i fødevaresektoren. Kort sagt er blockchain-teknologien en sikker måde at lagre og dele information på tværs af et netværk af brugere i et åbent virtuelt rum. Blockchain-teknologien giver brugerne mulighed for at se på alle transaktioner samtidigt og i realtid. I mad, for eksempel, ville en forhandler vide med hvem hans leverandør har haft forretninger. Da transaktionerne ikke er gemt på et enkelt sted, er det næsten umuligt at hacke oplysningerne. For forbrugere kan blockchain-teknologi også gøre en forskel. Ved at bruge en simpel QR-kode med en smartphone kan data som et dyrs fødselsdato, brug af antibiotika, vaccinationer og sted, hvor dyrene blev slagtet, nemt overføres til forbrugeren.

Læs mere her