Frisørsaloner uden kemi breder sig

Det danske koncept “Grøn Salon” breder sig ud over hele verden. Senest har man i et kinesisk magasin kunnet læse om konceptet herunder om Zenz produkterne som grøn salon indehaveren Anne-Sofie Skjødt WIllumsen står bag. 

Læs mere her:

Det er kemiingeniør Johan Galster der er tovholder og indpisker på Grøn Salon-ordningen  som er en certificeringsordniing som Miljø- og EnergiCentret i Høje-Taastrup har ansvaret for, og som Pia Gade bestyrer.

Han fortæller om den aktuelle status:

Et af de steder hvor frisører har taget mest hjerteligt imod ordningen er Norge. Her er en af de grønne frisører i gang med at overbevise den norske miljøstyrelse om at ordningen skal have statens anerkendelse. Grøn Salon-ordningen har tidligere eksisteret i en udvandet form i Norge, men er i 2017 indført efter dansk model, dvs. med medlemsskab, kursus og årlig kontrol. Indtil videre er i alt 11 saloner certificeret i 2017.

En frisør fra Lima i Peru, har været i Danmark for at lære om Grøn Salon, er i fuld gang med at undersøge hvordan hun kan starte sin egen grønne salon med de rigtige produkter og med certificering fra Danmark.

Salon Green Lush i Brisbane i Australien har været på kursus i Danmark for to år siden og er certificeret af Grøn Salon. Hun er nu ved at lave en ny certificeret salon i Sydney. Frisøren, som også importerer en del af sine grønne produkter fra Salon Zenz i Danmark, er ved at tage initiativ til et net-baseret kursus hvor Johan Galster, der er ordningens initiativtager og kemiekspert, skal undervise.

En af leverandørerne af grønne hårprodukter er nu godkendt til at kunne bruge Grøn Salon-logoet på sine produkter.

En vigtig del af certificeringen er at holde øje med at der ikke er nogen der greenwasher deres produkt og påstår det er mere miljøskånsomt end det i virkeligheden. For at få luget ud har Johan Galster flere anmeldelser liggende i Miljøstyrelsens kemikaliekontor, hvor han klager over at et produkt ikke lever op til det de sælger det for.

Der er nok at se til, og vi er stolte over at være en del af et initiativ der konstruktivt arbejder for en renere frisørbranche.  .