Takket være Kina: Nu stiger CO2-udslippet ikke mere

Udslippet af CO2 steg ikke i 2015 og forventes at stige med kun 0,2 procent i 2016. Det er 3. år i træk, at udledningen er afkoblet fra den globale økonomiske vækst, ifølge en ny analyse af forskere ved University of East Anglia og Global Carbon Project. Den treårige afmatning skyldes i høj grad Kinas faldende forbrug af kul. Det betød alene at udledningerne i Kina faldt med  0,7 procent i 2015 og et forventet yderligere fald på 0,5 procent i 2016. Men forskerne advaret om, at det ikke er nok at udslippet ikke længere stiger: “Dette tredje år næsten ingen vækst i emissionerne er uden fortilfælde i en tid med kraftig økonomisk vækst … men det er ikke nok,” siger Corinne Le Quéré, klimaforsker ved University of East Anglia som ledede dataanalysen., . “De globale udledninger nu nødt til at falde hurtigt, ikke bare op med at vokse.”

Læs mere: http://e360.yale.edu/digest/carbon_emissions_decline_decoupled_economy/4844/