Militær erkendelse: klimaet er en sikkerheds trussel

Udover ødelæggende virkninger på miljøet, medvirker klimaændringer også til flygtningestrømme, spredning af sygdomme og konflikter over basale ressourcer som mad og vand. Det er ikke kun miljøforkæmpere, der påstår dette. CIA analytikere og U.S. militære strateger har fastslået at klimaforandringerne er en stor sikkerhedstrussel.

Man kan med den viden undre sig over hvorfor USAs regering bruger 28 gange så meget på militær sikkerhed end klima sikkerhed!  I øjeblikket er klima-sikkerheds behovet på $ 34 mia. Ved at omdirigere blot en brøkdel af disse penge fra militæret og ind i klima-budgettet, kunne mere ambitiøse miljøprojekter opnås uden at påvirke US forsvar negativt. Man kunne opgive et brugt jagerflyprogram, der stadig ikke virker, og så bruge de sparede penge til at bygge havmølleparker, der kunne energiforsyne 320.000 hjem.  Den slags overvejelser er der i militære kredse.

Læs mere:  https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/08/climate-change-defense-spending-fighter-plane-climate-change-defense-spending-fighter-plane-program