Ingen biler i byen i en måned

Der er liv uden biler. Det er, hvad et kvarter i den sydkoreanske by Suwon opdagede, da det indledte en radikalt eksperiment : I en måned var bydelen helt uden biler. Byen uddelte 400 midlertidige cykler og el- scootere til beboerne . Shuttle busser kørte hver 15 minutter til at tage folk til deres biler, der var parkeret udenfor kvarteret. Samfundet forvandlede sig fuldstændig. Caféer og restauranter etablerede på fortovet siddepladser og gaderne fyldt med mennesker .

Mn har før set byer være bilfrie i en weekend, men aldrig i en hel måned. Længden af eksperimentet hjulpet viser, hvordan folk rent faktisk kunne leve uden biler i hverdagen. Reaktionerne var langt overvejende positive og fik efterfølgende konsekvenser således at trafikpresset på byen blev markant dæmpet. Johannesburg i Sydafrika vil gennemføre et lignende forsøg.

Læs mere og se billederne: https://www.fastcoexist.com/3045836/heres-what-happened-when-a-neighborhood-decided-to-ban-cars-for-a-month/9