Nyt byudviklingsprojekt er venligt mod miljø, mennesker og pengepung

MEC_TankefuldBy
Af Bodil HM Olsen

Tankefuld er en ny bæredygtig bydel i Svendborg – et ambitiøst boligprojekt med miljøvenligt byggeri, vedvarende energi og grønne tage.

De kalder det en landskabsby, fordi den skal opbygges i harmoni med den natur og det landskab den ligger i. Når du køber en grund i Tankefuld, kan du bygge dit hus præcis som du vil, men det er et krav at man bygger bæredygtigt, efter miljøvenlige standarder og med fokus på lav CO2-belastning. Alle huse skal desuden have “grønne tage”, det kunne f.eks. betyde, at man monterer solceller på taget eller at man laver en taghave.

Der er ikke krav om tilslutning til kollektiv varmeforsyning som fjernvarme og naturgas, så der er plads til at udvikle individuelle løsninger baseret på vedvarende energi.

Bæredygtige transportmuligheder skal blandt andet understøttes af et meget omfattende cykelstinet, lokale ladestationer til elbiler og oprettelse af delebilsordninger. Der er endda planer om en ret spektakulær cykel-letbane, der skal strække sig fra Tankefuld Torv til Svendborg by. Cykel-letbanen skal være 4-5 meter over jorden. På nogle skinner skal der være cykelkabiner, hvor man sidder behageligt og samtidig kommer fremad uden de store anstrengelser. Det kan komme til at gå dobbelt så hurtigt som ved normal cykling – helt op til 40-60 km/t.

Tankefuld er et projekt i udvikling, men når det er fuld udbygget er det tanken at byen skal rumme 2500-3000 boliger og være daglig base for 5-7000 mennesker.

Du kan læse mere om Tankefuld her

Du kan også følge Tankefuld på Facebook her